Wat doe je op een babyshower?

Wat doe je op een babyshower? Het staat vaak ’s middags gepland en de invulling ervan wordt geregeld door degene die het organiseren. De aanstaande moeder en haar baby staan natuurlijk volledig in het zonnetje. Omringd door haar dierbare familie en vrienden staat de dag in het teken van lekker eten en drinken en leuke activiteiten! Van een high tea tot babyshower spelletjes. Wat doe je op een babyshower? Wij hebben allerlei te gekke activiteiten voor jullie op een rij gezet. Lees gauw verder!

Wat doe je op een babyshower normaal gesproken?

Het leuke van babyshowers is dat hoe het is ingericht compleet afhangt van de keuzes die de organisatie maakt en wat er natuurlijk bij de aanstaande moeder past en door haar gewenst is! Een babyshower organiseren doe je zo persoonlijk mogelijk! Het draait om gezellig samenkomen en de zwangerschap van de mommy to be vieren. De ene wil liever gewoon heel de middag kletsen onder het genot van een high tea, terwijl de ander wel in is voor wat babyshower spelletjes. Vraag jij je nog af: ‘wat doe je op een babyshower?’ Deze leuke activiteiten zien we vaak terug:

Verrassingsmoment!

Of een babyshower een verrassing is, is afhankelijk van de wens van de moeder. Veel moeders hebben geen idee en dat maakt het begin met het surprise moment meteen een leuke ijsbreker!

Babyshower hapjes

Een babyshower kan niet zonder de nodige hapjes in het babyshower thema! Denk aan en uitgebreide babyshower lunch, high tea of sweet table vol heerlijke snacks (zwangerschapsproof natuurlijk!). Daag jezelf uit om zoveel mogelijk blauwe of roze hapjes te vinden, zodat je het thema tot de laatste donut door kunt voeren! OH, en een babyshower taart inclusief aansnijden mag uiteraard niet ontbreken! Op zoek naar makkelijke recepten? Babyshower hapjes maken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! Ook wat betreft gezonde babyshowerhapjes zijn er een hoop leuke variaties mogelijk!

Cadeaus geven

Cadeaus zijn toch wel onlosmakelijk verbonden aan zo’n dag! Las een moment in waarop de cadeaus worden gegeven. Extra leuke flow eraan geven? Maak een speciaal dobbelspel!

Foto’s maken

Het unieke aan de shower is, is dat het een dag is die niet gauw weer terugkomt. Hoewel de mommy to be en jullie uiteraard van elke minuut zullen genieten, is het aan te raden tastbare herinneringen vast te leggen met foto’s! Denk aan het inhuren van een fotograaf voor te gekke, spontane foto’s of het inhuren van een fotobooth in babyshower thema (bekijk ook: stijlvolle babyshower decoratie huren!) Liever een low budget babyshower organiseren? Wijs een of twee meiden aan die er verantwoordelijk voor zijn of verbindt er een opdracht aan.

babyshower activiteiten roze ballonnen

Leuke babyshower activiteiten

Een activiteit pakt vaak goed uit en zorgt ook voor meer eenheid in de groep. Op zo’n komen vaak veel meiden samen die elkaar nog lang niet allemaal (goed) kennen. Dat is een belangrijk iets om rekening mee te houden als jij een babyshower gaat organiseren. Met leuke activiteiten op de planning voorkom je awkward stiltes. Ook is het natuurlijk superleuk om een spelletje, quiz of workshop te doen!

Wat zijn leuke babyshower spelletjes?

Een manier om de gezellige middag invulling te geven is door het doen van nogal memorabele babyshower spelletjes waarbij het gegarandeerd lachen, gieren, brullen is geblazen! Deze spelletjes passen natuurlijk ook nog eens helemaal in het thema! Denk aan luier ruiken, babyvoeding proeven, de omvang raden of een quiz! Het levert hilarische momenten op en zorgt meteen voor een leuke connectie tussen gasten die elkaar misschien nog nooit eerder ontmoet hebben.

Maak de herinnering van de babyshower tastbaar

Hierboven tipten we je al om de babyshower door middel van foto’s vast te leggen, maar er zijn nog meer manieren om hem tastbaar te maken! Hoe cool is het om nog een tastbaar aandenken te hebben? Denk bijvoorbeeld aan invulkaarten of een babyshower boek! Hierin kunnen jullie persoonlijke boodschappen achterlaten, mooie herinneringen ophalen en belangrijke details voorspellen, zoals de geboortedatum en de naam.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.