Babyshower zonder spelletjes: 6 alternatieve tips voor activiteiten!

Babyshower zonder spelletjes organiseren? Wij delen je in dit artikel onze tips en ideeën voor te gekke babyshower activiteiten waar geen spelletjes aan te pas komen. Niet iedereen is nou eenmaal into spelletjes waarbij je babyhapjes moet proeven of deel moet nemen aan een quiz. Deze 6 activiteiten vormen een goed alternatief om wat leuks te doen op de dag!

Babyshower zonder spelletjes organiseren?

Je hoeft natuurlijk geen babyshower spelletjes te doen als de mom to be niet bepaald een spelletjes mens is of – oké, we zeggen het eerlijk – jullie cliché’s zoals luier ruiken willen vermijden. Gelukkig zijn er een hoop alternatieve babyshower activiteiten die je toe kunt voegen aan de planning van de dag. Stoei jij nog een beetje met de vraag wat je op een babyshower kunt doen als je een babyshower zonder spelletjes gaat organiseren? Wat dacht je van een van de volgende leuke babyshower activiteiten?

High tea

Organiseer een heerlijke babyshower high tea. Lekker ongedwongen genieten van de lekkerste hapjes (die passen bij het babyshower thema natuurlijk!), heerlijke thee en goede gesprekken met het gezelschap. Jullie kunnen daarvoor samen de hapjes maken, de high tea op locatie doen of afhalen. Zeker een goede optie wanneer er geen keukenprinses(sen) in jullie schuilen!

Budget proof babyshower tip: laat iedereen een hapje maken en meebrengen!

Lunch

Even iets anders dan een high tea? Ga voor een uitgebreide lunch (picknick). Lekker in de buitenlucht of op een toffe locatie of gewoon bij iemand thuis. Ga voor de lekkerste lunchgerechten (volgens de mom to be) of bestel bij een lokaal restaurant een uitgebreide lunch. Genoeg opties om lekker te smullen en bij te praten!

Mocktail party

Op zoek naar een originele invalshoek voor de babyshower en blijft de mom to be graag weg van populaire babyshower activiteiten? Ga voor een mocktail party! Eventueel inclusief een mocktail workshop waarin jullie alcoholvrije cocktails leren shaken. Dresscode? Cocktail uiteraard!

Kookworkshop

Veel babyshowers vinden ‘s middags plaats, maar waarom niet ‘s avonds? Is de zwangere een kookfanaat? Denk outside the (baby) box en plan met zijn allen een kookworkshop waar jullie heerlijke (preggy proof!) gerechten leren koken. Heb je meteen hoogstaande babyshower hapjes. Lekker drankje erbij en jullie avond kan niet stuk!

Fotoshoot

Je kunt niet genoeg foto’s hebben met de zwangere buik en hoe mooi om ook je vriendinnen en familie ermee te betrekken. Plan een fotoshoot waarin iedereen de ruimte krijgt om met de mom to be op de foto te gaan. Regel een leuke achtergrond, props en goede fotograaf en realiseer zo samen een tastbare herinnering van deze leuke dag (en tof om straks een fotoboek van te maken en cadeau te geven als jullie op kraamvisite gaan!)

Workshop

Geen babyshower spelletjes, maar wel wat doen? Regel een te gekke workshop! Zijn jullie creatief? Ga voor een workshop illustreren, droogboeket maken of aquarel verven. Genoeg opties en dingen om te leren of maken. Hebben jullie meteen een mooie, tastbare herinnering aan deze dag!

Invulkaarten of babyshower boek

Scoor een te gek babyshower gastenboek of leuke babyshower invulkaarten en richt een leuk hoekje in waar de gasten gedurende de dag rustig hun voorspelling en wensen achter kunnen laten voor de baby en aanstaande ouders.

Babyshower zonder spelletjes, maar wel met een alternatieve activiteit

Een babyshower zonder spelletjes maar wel met een alternatieve activiteit kan dus hartstikke goed. Je zorgt ervoor dat de dag memorabeler wordt dan een normale vriendinnendate en levert jullie herinneringen voor het leven op.

Heb jij iets leuks gedaan op je babyshower? Deel je idee in een reactie onder dit artikel!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.