Babyshower activiteiten: 20 leuke ideeën

Op zoek naar leuke babyshower activiteiten? Normaal gesproken staat de dag in het teken van eten en drinken, spelletjes of andere activiteiten waarmee jullie een hoop plezier kunnen beleven. Er zijn eindeloos veel opties om jullie babyshower mee in te vullen. Met deze 20 leuke ideeën maken jullie er een onvergetelijke verrassing van!

Babyshower activiteiten

Denk je nu nog: wat doe je op een babyshower? Snappen we! Als je nog niet bekend bent met het fenomeen kan het lastiger zijn om een voorstelling van de dag te maken. Het is een dag om de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten. Er is bovendien zoveel mogelijk waardoor echt niet elke babyshower er hetzelfde uitziet. Kies daarom vooral de activiteiten uit die de zwangere helemaal te gek zal vinden. Dosis inspiratie nodig? We zetten hieronder 20 leuke babyshower activiteiten voor de dag op een rij (en ja, een babyshower zonder spelletjes is natuurlijk ook gewoon goed mogelijk!)

Ontdek deze leuke babyshower ideeën en doe er je voordeel mee!

High tea

Love needs food! Daarom wordt er vaak wel de nodige aandacht besteed aan babyshower hapjes. Een populaire optie is de high tea. Bestel ‘m of laat alle gasten een heerlijk gerechtje maken. Leuk om af te wisselen met roze of blauwe hapjes. Tussen de rondes door kun je andere leuke activiteiten en zo een afwisselend programma samenstellen!

Tip: high tea op locatie? Bekijk de leukste babyshower locaties in onze bedrijvengids!

Cadeaus

Een babyshower zonder cadeaus is toch wel een beetje.. kaal. Showering with gifts wordt niet voor niets er vaak aan gelinked. Natuurlijk gaat het om het samenzijn, maar cadeaus geven net een wat feestelijkere touch en mag daarom niet ontbreken in deze lijst met babyshower activiteiten. Geef om de beurt de cadeaus of maak er een spel van.

Inspiratie opdoen voor een leuk, origineel of praktisch cadeau? Check hier onze tips voor een babyshower cadeau voor een meisje of voor een gezamenlijk babyshower cadeau!

Brunch

Breakfast club time! Organiseer een brunch met haar favoriete ontbijt- en lunchgerechten. Qua babyshower thema mag Breakfast at Tiffany’s niet ontbreken natuurlijk! Check ook onze tips voor een stijlvolle babyshower lunch!

Droogbloemen krans maken

Op zoek naar een leuke creatieve activiteit? Ga een droogbloemen krans maken! Lekker boho proof en je houdt er nog wat leuks aan over ook!

Spelletjes babyshower

Babyshower spelletjes zijn super populair. Is de mom-to-be lekker competitief? Dan mogen deze spellen niet ontbreken bij jullie babyshower activiteiten! Van babyhapjes proeven tot de 30 seconds babyshower editie (laat de gasten raden welke begrippen ze al wel of niet kennen!) of een te gekke babyshower quiz! Ontdek en scoor jouw babyshower spel bij ons in de shop!

Mocktail party

Op zoek naar een originele invalshoek voor de babyshower en blijft de mom to be graag weg van populaire babyshower activiteiten? Ga voor een mocktail party! Eventueel inclusief mocktail workshop waarin jullie alcoholvrije cocktails leren shaken. Dresscode? Cocktail uiteraard!

Quiz

Hoe fanatiek worden jullie bij een babyshower quiz?! Maak een quiz met baby en zwangerschap gerelateerde vragen en verbind er leuke prijsjes aan! Je kunt online vragen en antwoorden vinden, maar ook zelf in de pen kruipen.

Lunch

Vaak vinden babyshowers overdag plaats. Organiseer een uitgebreide lunch met haar favoriete gerechten (bestel ze bij haar favo hotspot in town of maak de gerechten zelf)! Ook kun je zo makkelijk variëren met heerlijke én gezonde babyshower hapjes! Perfecte start van een leuke dag!

Voorspellen

Laat de glazen bol maar in de kast en regel een leuke set babyshower invulkaarten! Op deze babyshower invulkaarten kun je je voorspellingen kwijt: wat wordt de naam? Op welke dag wordt het geboren? Hoe laat? Hoe zwaar en lang zal het zijn? Wie zit er het dichtste bij? Een toffe manier om een leuke tastbare herinnering te creëren aan de dag!

Diner

Ga uiteten bij haar favoriete restaurant of organiseer thuis een uitgebreid diner. Inclusief mooi gedekte tafel en haar favo gerechten!

Photoshoot

Say cheese! Zo’n bijzonder moment in je leven mag vastgelegd worden! Organiseer een mini photoshoot met zijn allen. Kan iedereen met de bump op de foto en heeft de mom-to-be meteen te gekke foto’s van de onvergetelijke dag. Regel een pro fotograaf, neem om de beurt zelf foto’s of huur een leuke photobooth voor te gekke plaatjes!

Schilderen

Scoor kleine canvasjes en bepaal een thema (bijvoorbeeld in stijl met de babykamer) en laat allemaal jullie creatieve talent zien met een schilderuurtje. Meteen een mooi aandenken voor de aanstaande moeder!

Kookworkshop

Dineren maar ook iets actievers doen? Houd de mom to be van koken? Een superleuk babyshower idee is om deel te nemen aan een kookworkshop! Maak samen pregnant proof hapjes en eet ze nadien gezamenlijk op.

Mobiel maken

Staan er nogal wat creatievelingen op de gastenlijst? Ga voor creatieve babyshower activiteiten zoals het samen maken van een mobiel! Maak allemaal een diertje, vorm uit het sterrenstelsel, wolkje of iets heel anders en stel het samen tot een leuke mobiel voor boven het bedje of de box.

Romper of slab customizen

Geef de baby’s garderobe een unieke twist door allemaal jullie eigen romper of slab te customizen met textielverf, borduursels of textielstiften. Dit creatieve idee is een leuke afwisseling tussen je andere babyshower activiteiten.

Gespreksstarters

Gaan jullie voor een heerlijke high tea, lunch of diner? Soms kennen de gasten van een babyshower elkaar nog niet helemaal of niet goed. Maak een tafelindeling en leg bij elke 4 personen een lijstje met gespreksstarters neer. Denk aan een aantal leuke en bijzondere feitjes die de gasten vooraf kunnen inleveren bij jou. Wie raadt de feitjes goed? Vaak levert dit leuke gesprekken op en zorgt het ervoor dat er geen awkward stiltes ontstaan. Zeker wanneer je met een grote groep bent, kan dit een leuke side activity zijn!

Tip: in onze shop vind je 40 bijzondere, leuke en diepgaande gespreksstarters in het Ask Away spel. Bekijk ze hieronder.

Babyhapjes proeven

Scoor een paar potjes babyvoeding en raad blind welke ingrediënten erin zitten.

Geen ja, geen nee, geen baby

Zijn jullie competitief? Doe een spelletje “Geen ja, geen nee, geen baby”. Deze verboden woorden mogen gedurende een vurig interview van 3 minuten niet gezegd worden (of trek het langer door!).

Wat ben ik?

Maak briefjes met een baby gerelateerd voorwerp, plak die op je voorhoofd en raad om de beurt welk voorwerp je hebt.

Baby verschonen

Verschoon blind of op snelheid een babypop. Welk team doet het het beste?

Raden van prijzen van babyproducten

Hoeveel kost een baby eigenlijk? Met deze leuke babyshower activiteit raad je de prijzen van bekende babyproducten. Wie zit er het dichtste bij?

Baby bingo

Joee, wie wordt er niet blij van een babyshower bingo spel! Maak er een leuke baby variant van met leuke prijsjes!

Babyshower activiteiten: tips en ideeën

Qua babyshower activiteiten is er dus een hoop mogelijk. Heb jij aanvullende tips en ideeën? Laat het hieronder weten in een reactie!

Op zoek naar de leukste shopadresjes voor cadeaus, decoratie, hapjes of andere benodigdheden? Check onze bedrijvengids voor de leukste babyshower webshops en online verkooppunten!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.