Droogbloemen krans maken (DIY + inspiratie)

Een droogbloemen krans maken is een superleuke activiteit voor bijvoorbeeld een babyshower. Perfect voor een boho thema! Door iedereen een metalen ring te geven en de nodige droogbloemen op tafel te leggen kan iedereen zijn eigen creatie maken. Een mooie aanwinst voor in je interieur en de babykamer! Wat heb je nodig en hoe maak je een Pinterest proof DIY droogbloemen krans? Je leest het in dit artikel!

Droogbloemen krans maken tijdens de babyshower

Een droogbloemen krans maken is een superleuke en originele babyshower activiteit. Door te werken met droogbloemen zorg je ervoor dat je de krans super lang kunt bewaren en ook misstaat deze trend natuurlijk niet in je interieur! Verzamel tijdens de babyshower allemaal rond een tafel om de metalen ring te bloemschikken. Iedereen is lekker met zijn handen bezig en er ontstaat iets waar jullie écht iets aan hebben. Bovendien heb je meteen een goed gespreksonderwerp en verbindt het de gasten in de groep die elkaar nog niet (goed) kennen. Een win-win!

Zo’n DIY workshop is trouwens de ideale activiteit ter afwisseling op babyshower spelletjes of een goed doe-idee als je een babyshower zonder spelletjes geeft!

droogbloemen krans DIY

Benodigdheden krans droogbloemen

Wat heb je nou nodig om zo’n mooie bohemian krans te maken? Zorg dat je deze spullen in huis hebt:

 • Metalen ring of ijzerdraad om zelf een vorm te maken
 • Verschillende soorten droogbloemen. Wissel droogbloemen af met bijvoorbeeld eucalyptus en andere takken voor een mooie variatie.
 • Pinnetjes van ijzer voor bloemschikken
 • Wikkeldraad (verkoperd)
 • Juttentouw
 • Snoeischaar
 • Tang

Tip: maak het de DIY’ers rond de tafel een stukje makkelijker door de droogbloemen al op soort of kleurencombi te sorteren. Scoor ook een paar prachtige showstoppers!

droogbloemen
droogbloem bos lavendel
droogbloem groot

Hoe maak je een droogbloemen krans?

Je hebt voor je op tafel een metalen ring met touw en droogbloemen liggen. Hoe krijg je de droogbloemen goed vast en zo’n Pinterest proof uitstraling?

Uitleg droogbloemenkrans maken

 • Sorteer de droogbloemen die je wilt gebruiken en stal alle benodigdheden en gereedschap uit op tafel.
 • Kies eerst een basis uit, zoals takjes eucalyptus of tarwe. Hiermee kun je de krans omwikkelen op het gebied waar jij hem bedekt wil hebben. Denk aan helemaal, voor de helft (onder, schuin) of een deel. Wikkel de basis er omheen. Met binddraad kun je de tak(jes) bevestigen aan de metalen ring. Je hoeft het nog niet netjes weg te werken.
 • Het makkelijkste is nu om in bosjes te werken. Maak kleine bosjes in een leuke kleurencombi of combinatie van materialen. Knip deze kort af en bevestig met binddraad aan de metalen ring deze trosjes onder elkaar aan de metalen ring. Het is slim om vooraf je richting te bepalen. Werk bijvoorbeeld van links en rechts naar onderen (trosjes naar linksboven en rechtsboven geplaatst met onderin een eye catcher).
 • Vervolgens kun je het afmaken door hier en daar nog een losse tak of droogbloem tussendoor te steken. Dit is meteen een goede manier om het in het zicht zittende binddraad weg te werken

Metalen ring bloemschikken

krans droogbloemen eucalyptus

Droogbloemen kopen

Shop de benodigdheden online en haal alles makkelijk en snel voor deze DIY in huis! Je kunt de bloemen en ringen los kopen of als totaal DIY pakket online bestellen!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.