8 tips voor een low budget babyshower

Budget babyshower organiseren? Met deze tips plannen jullie een onvergetelijke dag, zonder torenhoge kosten. Hoe ruim je portemonnee ook is: iedere aanstaande mama verdient het om in het zonnetje te staan. Met een paar creatieve invalshoeken organiseren jullie met een klein budget een goedkope Pinterest proof babyshower. Check onze 8 tips voor een low budget babyshower en doe er je voordeel mee!

Low budget babyshower organiseren

Weet je wat een babyshower zo magisch maakt? De liefde die je voelt! En laat dat nou net gratis, of eigenlijk onbetaalbaar, zijn! Een low budget babyshower organiseren gaat je sowieso lukken. Het geheim voor een goedkope Babyshower? Samenwerken met je gasten! Optrommelen dus, wanneer je de babyshower organiseren gaat en stem bijvoorbeeld de volgende belangrijke punten voor je partyplanning samen af.

Tip: wist je dat een duurzame babyshower ook erg low budget kan zijn? Check de tips in het artikel!

1. Kies je locatie slim uit

Tip 1: kies je locatie slim uit! Organiseer de babyshower bij de mom to be of iemand van de gastenlijst thuis. Dit scheelt een hoop kosten op locatiehuur en horeca. Met de juiste versiering toveren jullie de woonkamer of tuin om tot een feestelijke babyshower locatie!

2. Betrek je gasten

Betrek je gasten bij de organisatie. Vraag na wie er nog babyshower versiering thuis heeft liggen en stel voor om allemaal een hapje mee te nemen. Zo hebben jullie al gauw een heerlijke high tea of sweet table bij elkaar, zonder hoge kosten voor boodschappen.

3. Budget decoratie

Check allereerst wie wat thuis heeft liggen. Voor je het weet hebben jullie al superleuke versiering bij elkaar gesprokkeld. Heeft niemand meer wat of past het niet helemaal fijn in het thema? Scoor ballonnen of heliumballonnen bij onze favoriete budget winkels en ga zelf aan de slag. Bind de ballonnen samen tot een mooi kunstwerkje, boog of trosjes en creëer met een paar decoratiestukjes een heuse eyecatcher op de feestlocatie.

4. Goedkope babyshower? DIY erop los

Thank god voor Pinterest! DIY er met de babyshower organisatie op los. Zoek wat babyshower decoratie of hapjes inspo en je zult zien dat je voor nog geen €10,- een hele tafel aan kunt kleden. Houd het zo budget proof mogelijk door bij de gasten te vissen wat ze zoal thuis hebben liggen. Maak daarnaast een hoop zelf. Denk aan de taart, cupcakes of koekjes binnen één thema!

5. Gratis babyshower activiteiten

Er zijn een hoop leuke babyshower activiteiten te bedenken die geen geld kosten. In onze lijst met babyshower spelletjes tippen we je een hoop leuke games die je gratis kunt doen. Niet zo van de spelletjes? Eerder deelden we al 20 babyshower activiteiten. In deze lijst vind je ook een aantal gratis alternatieven!

6. Budget proof babyshower cadeaus

Cadeaus horen er toch een beetje bij. Is er budget voor een cadeau? Leg samen wat bij elkaar voor een gezamenlijk cadeau. Creëer bijvoorbeeld samen een mand vol betaalbare babyshower cadeaus van jullie samen. Al voor een paar euro kun je sokjes, hydrofielen doeken of een knuffeltje scoren. Op zoek naar een babyshower cadeau voor een meisje? Check onze tips! Wees daarnaast creatief. Willen jullie eigenlijk wel van die leuke voorspellingen doen, maar is er geen budget voor invulkaarten of een babyshower boek? Maak het zelf! Scoor een notitieboek en leuk hem op met tekeningen, stickers en andere deco.

Tip: bekijk ook onze lijst met 25 goedkope babyshower cadeaus onder de €15,-!

7. Dresscode

Kan een budget babyshower geen thema hebben? Tuurlijk wel! Kies een thema uit dat past bij de plannen die jullie hebben en trek de kleuren ervan door in jullie dresscode, decoratie en snacks. Daardoor oogt het direct super feestelijk en vormen jullie een mooi plaatje voor de foto’s!

8. Maak een hoop foto’s

Herinneringen maken vaak de mooiste cadeaus! Maak een hoop foto’s samen op de dag zelf! Organiseer een mini fotoshoot en wijs elkaar aan om de nodige leuke, spontane kiekjes te schieten!

Meer budget babyshower tips? Deel ze hieronder in een reactie!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.