30 seconds babyshower (leukste pdf printables!)

Met de 30 seconds babyshower editie is het gegarandeerd lachen geblazen! Met deze speciale variant speel je het populaire gezelschapsspel met baby, zwanger- en moederschap gerelateerde woorden op de kaartjes. Lees snel onze tips en download onze printables (PDF-documenten) met daarop de leukste kaartjes voor een dag vol gezelligheid!

30 seconds babyshower activiteit

Tijdens een babyshower is het wat gezellig om de middag te vullen met leuke activiteiten en babyshower spelletjes. Is de aanstaande moeder fanatiek en fan van 30 seconds? Speel de speciale Babyshowerguide 30 seconds babyshower editie! Deze variant op het populaire spelletje staat hoog in de top grappige spelletjes voor een babyshower en kan niet ontbreken op jullie dag.

babyshower-spel-hey-baby-verboden-woord
Speel dit leuke verboden woord spel van Babyshower Guide. Download hem hier!

De benodigdheden voor dit babyshower spel

Wat heb je nodig voor het 30 seconds babyshower spel? Nou, niet eens zo gek veel! En dat maakt het een onwijs leuke optie voor jullie babyshower.

 • Het originele 30 seconds spelbord of een zelfontworpen bord met pionnen
 • De zandloper die in 30 secondes afloopt (of time met de timer van je telefoon)
 • De speciale kaartjes met vragen (zie hieronder!)
 • Jullie enthousiasme!

Hoe werkt het 30 seconds babyshower spel? Onze uitleg!

Hoe werkt het 30 seconds babyshower spel eigenlijk? We delen onze uitleg en 30 seconds spelregels met je:

 • Verdeel de gasten van de babyshower op in een aantal teams; maak ze niet te groot. Denk aan 3-5 gasten per team.
 • Laat het team van de aanstaande mama of laatst bevallene beginnen.
 • Draai de zandloper om (of start de timer op je telefoon); handig als iemand deze tijd bewaakt en STOP gilt zodra de tijd om is.
 • Pak een kaartje van de stapel en omschrijf zoveel mogelijk woorden. Op elk kaartje staan 5 woorden die je niet mag benoemen, vertalen of zingen.* Omschrijf ze en laat de rest van je team zoveel mogelijk woorden raden.
 • 30 seconden om? Tel de goede antwoorden bij elkaar op. Dit zijn de punten die je deze ronde gehaald hebt (maximaal 5) en zet dit aantal aan stappen op het bord.
 • Het volgende team met de klok mee is aan zet!
 • Ga zo door tot één team als eerste bij het laatste vakje is.

Welke regels mag je niet breken bij het omschrijven?

Het omschrijven van de woorden is natuurlijk het leukste én… het moeilijkste! Je mag namelijk niet:

 • Delen van het woord op het kaartje gebruiken. Bij “speen” mag je bijvoorbeeld geen “fopspeen, maar dan zonder fop” zeggen.
 • De woorden vertalen naar een andere taal.
 • “Klinkt als…” of “rijmt op..” gebruiken.
 • Iets aanwijzen of benoemen dat het met een letter van het alfabet begint.

Baby hints

Deze baby hints op de kaartjes zijn meteen een goede test om te ontdekken of de aanstaande mama op de hoogte is van bekende (en oké – iets minder bekende) begrippen omtrent het moederschap, baby’s en zwanger zijn!

Babyshower 30 seconds kaartjes

Je hebt voor deze variant natuurlijk speciale babyshower 30 seconds kaartjes nodig. Deze speciale themakaarten kun je hieronder als pdf downloaden of voor een low budget babyshower kun je deze zelf maken.

Leuke ideeën voor 30 seconds woorden

Voor ons spel hebben we flink zitten brainstormen op bekende en originele baby gerelateerde woorden die superleuk zijn om te raden tijdens het 30 seconds spel (en je meteen een stuk meer leren over een zwanger- en moederschap. Woorden die we in een paar categorieën hebben onderverdeeld. Denk aan benodigdheden, uitzet en termen die te maken hebben met de zwangerschap en kraamperiode.

30 seconds babyshower kaartjes

Download de 30 seconds babyshower printables (pdf)

Op zoek naar een te gek 30 seconds babyshower PDF-document? Gebaseerd op dit populaire gezelschapsspel hebben we een babyshower editie van het verboden woord ontwikkeld. Download de printables (inclusief kaartjes, scorebord en uitleg), knip de kaartjes, deel de gasten op in teams en ga aan de slag! Hoe het werkt? Je hebt 30 seconden de tijd om vijf woorden zo goed mogelijk te beschrijven aan je team. Zonder het woord te noemen, zingen, rijmen, etc. Wie de meeste punten haalt, wint!

P.s: Ga jij dit spel spelen met onze kaartjes? Deel jullie moment met #30secondsbabyshower op Instagram!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.