15 leuke babyshower spelletjes

Op zoek naar leuke babyshower spelletjes? Op een babyshower is het supergezellig om met elkaar wat activiteiten te ondernemen, waaronder spelletjes! Zeker wanneer niet iedereen elkaar al kent, kan deze activiteit heel verbindend werken (en voorkom je awkward stiltes). Denk je nu meteen aan babyhapjes proeven, luiers ruiken en de buikomvang meten? Kan, maar er zijn nog meer leuke én originele opties! Doe gauw inspiratie op met deze 15 originele en leuke babyshower spelletjes! De meeste babyspellen zijn nog gratis ook!

Leuke babyshower spelletjes om te doen

Zoek je wat gezellige babyshower spelletjes om de dag invulling te geven? In onze shop vind je de leukste spellen en activiteiten voor deze speciale dag. Van ons vragenspel Let’s Talk om tot mooie, diepe gesprekken te komen tot de spelpakketten met een babyshower quiz, een speciale babyshower 30 seconds editie en meer! Bekijk hier alle spellen!

De 15 leukste babyshower spellen op een rij

Maar terug naar de spelmiddag. Waarschijnlijk kunnen jullie zelf al heel goed inschatten of dit een goede invulling van de dag zal zijn. Mogen leuke babyshower spellen niet ontbreken? Bij de dag die geheel in het teken van de zwangere staat, zijn superveel leuke spellen te bedenken die te maken hebben met de zwangerschap, het moederschap en de baby. We delen hieronder onze tips!

1. Babyshower quiz

Een babyshower quiz mag eigenlijk niet ontbreken! Stel vragen over de verzorging van een baby, het moederschap en de bevalling. Je kunt online vragenlijsten vinden, maar ook zelf natuurlijk aan de slag gaan! Via een online app als Kahoot.it kunnen jullie dit leuke babyshower spelletje ook goed op afstand doen, waarbij je via je telefoon kunt stemmen op het juiste antwoord! Regel voor de winnaar een leuk cadeau!

babyshower-quiz-vragen
Tip: bestel de babyshower quiz hier in onze shop!

2. Voorspel de naam & geboortedatum

Pak de glazen bol er maar bij! Met babyshower invulkaarten kun je bij dit leuke babyshower spelletje details van de baby voorspellen. Niet alleen leuk om over na te denken, maar ook voor de ouders én de nieuwe spruit tof om later nog eens terug te lezen. Laat iedereen een voorspelling maken voor bijvoorbeeld de naam, geboortedatum, tijdstip, gewicht en lengte. Wie zat er het dichtste in de buurt?

Tip: baby naam inspiratie nodig? Check het YouTube-kanaal van ons zusje The Baby Name Guide voor leuke babynamen!

3. Raad de celebrity babynamen

De rich & famous kunnen erg creatief met babynamen zijn. Verzamel de meest bijzondere exemplaren en laat iedereen raden naar de juiste bekende mama en/of papa. Ook leuk om er een lijstje op papier of digitaal van te maken waarbij de gasten zo snel mogelijk de juiste match moeten vinden!

4. Babyshower bingo

Hallo, bingo is toch altijd goed? Met babyshower bingokaarten kruis je babyproducten, termen en leuke kreten af die je op getrokken kaartjes kunt laten zien. Superleuk om zelf te maken, maar je kunt ook online een template downloaden natuurlijk.

babyshower bingo classic

Tip: Babyshower Bingo!

Hello baby, let’s play! Speel het babyshower bingospel, inclusief 30 speelkaarten en spelkaartjes van baby en zwangerschap gerelateerde woorden.

5. Raad de babyfoto

Schotel de zwangere al jullie babyfoto’s voor en laat haar raden wie wie is. Heeft ze het allemaal goed?

6. Wie weet de meeste babynamen te verzinnen?

Bij dit leuke babyshower spelletje kan een beetje competitie geen kwaad. Verzin een letter waar iedereen binnen een minuut zoveel mogelijk namen mee moet verzinnen. Of schrijf in 5 minuten een heus namen ABC uit. Variaties genoeg!

7. Price is right

Een baby kost geld, maar hoeveel eigenlijk? Stel een lijstje met babyproducten samen en laat de gasten de prijzen raden (ook leuk met invulvellen!). Wie het dichtste bij zit, verdient uiteraard een prijs!

8. Push of p*rn*?

Oké, dit spel is wellicht niet helemaal passend in chique regionen of wanneer je (schoon)moeder over je schouder meekijkt, maar bij Push of P*rn* raad je waar een gezicht nou eigenlijk mee bezig is. Bevallen of de daad? Lachen, gieren, brullen gegarandeerd.

9. 30 seconds babyshower style

Is de zwangere een 30 seconds queen? Ga voor de speciale 30 seconds babyshower editie! Steek het populaire gezelschapspel in een babyshowerjasje zelf of scoor onze printables! Vervang de kaartjes voor kaartjes met 5 begrippen de gerelateerd zijn aan de babyshower, baby, moeder of bevalling!

10. Kinderliedjes raden

Herken jij ze nog van vroeger? Speel populaire kinderliedjes instrumentaal af en laat mensen de titel of een deel van de tekst raden! Meteen een goede opfriscursus voor de oppas duty van de aanstaande tantes!

11. Baby Picasso

Ontwikkeld voor onze eigen shop hebben we dit creatieve babyshower idee. Ieder krijgt een eigen vel met een omtrek van een babyhoofdje, zorg voor de nodige stiften, potloden of 2 foto’s van de aanstaande ouders en laat ze losgaan op een voorspelling hoe de kleine eruit komt te zien! Dit spel zit in onze speciale digitale babyshower spelpakketten.

12. Raad het item

Verzamel 5-10 babyspullen of items voor de kraamtijd en laat de gasten en mom to be raden wat wat is en waar het voor gebruikt wordt. Hilariteit gegarandeerd.

13. Mom or dad?!

Wie zou er eerder… Raad wat voor ouder de aanstaande moeder of vader wordt. Met het handige lijstje uit ons spelletjes pakket (zie hieronder) kan iedere gast haar voorspellingen invullen.

14. Picture this!

Verzamel briefjes van situaties (‘het gezicht dat je maakt als… je het kindje voor het eerst ziet, na 5 slapeloze nachten, tijdens je bevalling, etc.) en laat iedereen een briefje trekken. Maak een selfie met je telefoon (of nog leuker: polaroid!) om het uit te beelden, hang de foto’s naast elkaar of stuur naar één iemand die ze op een laptop/tv laadt. Wie raadt de meeste uitdrukkingen goed?!

15. Babyshower spelletjes pakket (nog meer leuke tips!)

Met een aantal leuke spelletjes de middag vullen? Ga voor een babyshower spelletjes pakket en ben in één keer klaar! In de shop vind je nu een heeel leuk babyshower spelpakket met daarin 6 verschillende te gekke, creatieve en gezellige babyshower spelletjes.

Dit te leuke pakket bevat namelijk printables voor:

  • Hey Baby, Guess What: wie raadt in 30 seconden zoveel mogelijk verboden woorden?
  • The Price is Right: raad de prijzen van baby essentials!
  • Babyshower quiz: test je kennis aan de hand van geestige, interessante en leerzame vragen over de zwangerschap, het verzorgen van een kleintje en het ouderschap.
  • How well do you know mom?: test je kennis over de aanstaande moeder
  • Mom or dad: wie zou er eerder..
  • Baby Picasso: laat je tekenkunsten zien en voorspel hoe de kleine eruit komt te zien!
babyshower-spelletjes-pakket
Tip: haal het complete babyshower spel pakket in huis met 6 populaire spelletjes! Bestel hem hier!

Hoeveel spelletjes doe je op een babyshower?

Jullie zijn natuurlijk de baas over de eigen planning, maar hoeveel spelletjes doe je op zo’n dag? Onze tip voor jou is om de activiteiten voor die dag erbij te pakken. Welk gat wil je vullen? Afhankelijk van de tijd kan je één tot een aantal spellen indelen. Wel is het vaak leuk om het af te wisselen met bijvoorbeeld een ronde van je high tea, drankje of andere activiteit, zodat het geen marathon wordt. 😉

Wat zijn originele babyshower spelletjes?

Op zoek naar originele babyshower spelletjes? Zoals je in dit artikel kunt lezen zijn er heel wat opties voor leuke en originele babyshower spellen. Om af te stappen van cliché activiteiten hebben we zelf verschillende spellen ontwikkeld die bijdragen aan een gezellig middag samen.

Voorbeelden van originele babyshower spelletjes:

Al deze spellen zijn verkrijgbaar in onze shop!

Wat zijn hilarische babyshower spelletjes?

Hilarische babyshower spelletjes zorgen gegarandeerd voor een lach op jullie gezicht.

Voorbeelden van hilarische babyshower spelletjes:

Babyshower spelletjes printen

Ben jij op zoek naar leuke babyshower spelletjes die je thuis kunt printen? In onze shop verkopen we printables van spelletjes voor de babyshower. Dit zijn digitale (PDF) documenten die je na aankoop kunt downloaden en zelf kunt uitprinten.

Tip: In onze nieuwe shop vind je bijvoorbeeld het leuke spel “Hey, baby guess what!” Bij dit verboden woord spel raad je in 30 seconden zoveel mogelijk begrippen die te maken hebben met baby’s, de zwangerschap en het moederschap. De kaartjes en het scorebord (+ uitleg) kun je online bestellen en direct printen. Super handig!

Heb jij nog leuke ideeën voor babyshower spellen?

Ken jij nog meer leuke babyshower spelletjes? Deel het met de andere party planners in een reactie onder dit artikel en help elkaar aan leuke inspiratie!

Tot slot: babyshower spel check!

Het is bij het organiseren van een babyshower verstandig om bij de mom to be te vissen of ze games überhaupt leuk vindt om te doen, want niet iedereen is er simpelweg voor in de mood voor babyshower spellen. Een babyshower zonder spelletjes kan natuurlijk ook gewoon. Er zijn een hele hoop ideeën van activiteiten die jullie als alternatief kunnen doen; ga iets creatiefs doen zoals rompertjes versieren of check bijvoorbeeld ook deze leuke babyshower activiteiten!

Veelgestelde vragen over babyshower spellen

Wat voor spellen doe je bij een babyshower?

Het is aan jullie wat voor babyshower spelletjes of activiteiten jullie gaan doen om de dag invulling te gaan. Er zijn heel wat verschillende soorten spellen. Wat populaire opties zijn? 30 seconds babyshower, babyfoto’s raden, een babyshower quiz, mom or dad (who would rather do something?), maar ook iets traditionelere opties zoals babyhapjes proeven of luiers ruiken worden nog regelmatig gedaan. Gebruik de lijst hierboven ter inspiratie en kies wat past bij de aanstaande moeder.

Wat wordt er gedaan op een babyshower?

Er zijn heel wat verschillende babyshower activiteiten, het belangrijkste is dat jullie wat vinden dat past bij de dag en wat de aanstaande moeder leuk vindt. Van een uitgebreide high tea met gespreksstarters tot spelletjes spellen, invulkaarten schrijven, een workshop of creatieve activiteiten ondernemen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.