Babyshower uitnodiging: de leukste ideeën voor het uitnodigen van de gasten

Staat de babyshower uitnodiging nog op je to do lijst voor het organiseren van deze feestelijke dag? Top, want wij hebben de leukste ideeën om je gasten uit te nodigen voor je verzameld! Zo maak je er vanaf het begin een feestje van!

De babyshower uitnodiging maken

Heb je de gastenlijst compleet en de is DE datum geprikt? Maak een leuke uitnodiging waarin jullie de gasten meer informatie geven over de babyshower en hen warm maken voor de grote dag. Bij jullie babyshower hoort natuurlijk een prachtige uitnodiging die helemaal in stijl is met de grote dag!

Tip: Lees in deze blog over het organiseren van een babyshower meer over wie je nou precies uitnodigt voor een babyshower.

Hoe kun je een babyshower uitnodiging maken?

We zeiden het hiervoor al, maar er zijn anno 2022 gelukkig heel wat manieren om jullie babyshower uitnodiging te maken. Even een paar tips op een rij:

 • Post: maak online jullie eigen kaart en laat deze printen en versturen per post. Superleuke en tastbare verrassing in de brievenbus.
 • Digitaal: maak online een kaart en verstuur deze per mail of whatsapp door naar alle gasten.
 • WhatsApp: stuur per WhatsApp een leuk bericht naar alle gasten van de babyshower met informatie en details over de grote dag. Vaak wordt er ook een app groep aangemaakt om dit soort informatie uit te wisselen.

Tips voor het ontwerp

Online kun je tegenwoordig vrij eenvoudig helemaal naar eigen stijl en keuze kaarten maken. Bepaal met de organisatie van deze dag eerst het babyshower thema, want de uitnodiging is DE plek bij uitstek om de gasten op te warmen voor de stijl van deze liefdevolle dag. Schenk niet alleen aandacht aan de tekst, maar ook aan het design. Trek het thema door in de kleuren, het lettertype en versieringen van de invite om ze een goed voorproefje te geven!

Tip: maken of ontwerpen jullie zelf een kaart? Bewaar er één voor de mom to be en lijst hem in. Een superleuk aandenken en uniek cadeau voor de babyshower!

Wat zet je erin?

De inhoud van de uitnodiging is niet geheel onbelangrijk. Naast dat het een mooie voorproefje op DE grote dag geeft, is het natuurlijk vooral bedoeld om belangrijke informatie omtrent de dag uit te wisselen. Wat mag je niet vergeten te vermelden?

 • Zet natuurlijk de naam van de mom to be op de kaart
 • Datum en tijd (de start- en eindtijd is aan te raden.)
 • Beginnen jullie met een verras moment? Vermeld expliciet hoe laat iedereen op de locatie moet zijn én dat de babyshower geheim is!
 • Locatie van de babyshower (inclusief adres)
 • Thema en dresscode
 • Namen en telefoonnummers van de party planners
 • Vraag om een RSVP, zodat je weet wie wel en niet komt

Aanvullende ideeën:

 • Cadeauwens (of de gast zelf een cadeau meeneemt en link naar online uitnodiging of dat jullie een gezamenlijk cadeau geven)
 • Activiteiten die jullie gaan doen. Organiseren jullie een babyshower high tea en wil je dat iedereen wat meeneemt of bijdraagt in de kosten? Zet dit erbij.
 • Kosten per gast

Leuke babyshower uitnodiging teksten

Inspiratie nodig voor leuke babyshower uitnodiging teksten? Hieronder delen we een aantal ideeën met je die je naar eigen inzicht kunt invullen met de details voor jullie shower en kunt gebruiken voor jullie appje of kaart! Veel partyplanners kiezen ervoor om de uitnodiging via Whatsapp te sturen, of gebruiken een app in combinatie met een uitnodiging.

Hi allemaal,

We organiseren op [DATUM] een babyshower voor [NAAM] en zouden het super leuk vinden als jij erbij bent!

We gaan haar bij [NAAM] thuis verrassen met een high tea, leuke spelletjes en originele cadeautjes. Leuk als je wat mee kan brengen voor de high tea. De cadeauwensen van [NAAM] vind je via deze link: www……

Hieronder nog even alle details op een rij:

Datum:
Tijd: [XX] tot [XX] – (om [XX] komt [NAAM] aan en weet nog van niets!)
Locatie:

Laat je even weten of je komt en wat je mee wilt brengen voor de high tea?

Liefs,

[NAAM]
[0612345678]

&

[NAAM]
[0612345678]


You’re cordially invited to the babyshower of [NAAM]!

Yes, [NAAM] is inmiddels [XX] weken zwanger van de mini. Deze fabulous mom to be verdient natuurlijk een dag in de spotlight en daarom organiseren we op [DATUM] een fantastische babyshower voor haar!

Het thema is [XXX], dus leuk als je geheel in stijl komt.

INFO:

 • Datum:
 • Aanvang:
 • Surprise moment:
 • Locatie:
 • Adres:

Cadeautip:

Aangezien [NAAM] DOL is op [PRODUCT/MERK] is ons idee om een gezamenlijk cadeau te geven. Je bent helemaal vrij om te bepalen of je hieraan mee wilt doen.

Laat je ons voor [DATUM] weten of je komt? En of je mee wilt doen aan het cadeau?

Liefs,

[NAAM]

[0612345678]

P.s.: De babyshower is een verrassing voor [NAAM], dus fijn als je er tot die tijd niets over zegt! 😉


Wanneer verstuur je de babyshower uitnodiging?

Nodig de gastenlijst maximaal 3-4 weken van te voren uit, zodat je de kans vergroot dat iedereen nog kan. Een andere tip is om eerst via een Datumprikker een aantal data als voorzet te geven. Datum bekend (bekijk hier wanneer een babyshower organiseren slim is)? Dan kun je binnen 1-2 weken de uitnodiging als reminder en opwarmer versturen!

Bekijk ook:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.