Wat voor cadeau geef je bij een babyshower?

Heb je binnenkort een babyshower en vraag je je af: wat voor cadeau geef je bij een babyshower? Wat is gepast, welkom, handig of origineel? Cadeaus zijn erg persoonlijk, maar we kunnen je goed op weg helpen! We hebben daarom een aantal toffe babyshower cadeautips voor je verzameld in dit Babyshower Guide artikel!

Wat voor cadeau geef je bij babyshower?

Zit je nog een beetje in dubio wat voor cadeau je bij de babyshower moet geven? Waarmee scoor jij pluspunten en is de zwangere écht mee geholpen of wat wordt goed gewaardeerd? Vaak is er een babyshower cadeaulijst beschikbaar, waarop de zwangere haar gewenste cadeaus heeft verzameld. Superhandig, want een persoonlijk babyshower cadeau is wel zo leuk! Eén waar ze wat aan heeft, wat helemaal haar smaak is of wat ze nog wat hard nodig heeft. Wij delen onze ideeën en tips met je!

Vraag naar de cadeau wensen van de zwangere

Een geslaagd cadeau is pas succesvol als de zwangere het leuk vindt, natuurlijk! Vraag daarom om de cadeau wensen van de zwangere. We tipten het hierboven al. Als ze een babyshower cadeau lijst heeft, is het net wat makkelijker kiezen! Organiseer jij de babyshower en is er (nog) geen wishlist? Regel met de dad to be een handige lijst of vis onopvallend bij de mom to be naar haar wensen.

Tip: vraag bij elkaar altijd even na wat je geeft en voorkom zo dubbel cadeaus!

Geef een gezamenlijk babyshower cadeau

Voor je op jacht gaat naar een cadeau, kun je ook even peilen bij de babyshower gasten wie er oren naar heeft om samen een cadeau te geven. Zamel met elkaar geld in en geef een gezamenlijk cadeau voor de babyshower. Samen heb je net wat meer te besteden, waardoor die ene leuke draagzaak, teddy luiertas of ander groot cadeau binnen handbereik is! Heeft de mom to be nog iets groots nodig? Dan kan dit een goede optie voor jullie zijn om een te gekke verrassing te regelen!

Ga voor iets persoonlijk, praktisch of buitengewoon

We hebben drie tips voor je waar wat ons betreft een babyshower cadeau aan moet voldoen: het moet of persoonlijk zijn, of praktisch of buitengewoon.Spits je oren zodra je met de mom to be appt of afspreekt. Brengt ze een keer ter sprake dat ze iets zo leuk vindt? Onthoud het voor de babyshower en geef iets persoonlijks wat ze echt heel tof vindt. Denk bij elk cadeau ook eraan of jij het zo leuk vindt of dat het ook echt bij haar smaak past! Zo voorkom je dat je cadeau in de onderste la van de commode belandt!

babyshower cadeau ideeën

10 originele en leuke babyshower cadeaus om te geven

Zoals belooft delen we natuurlijk ook onze babyshower cadeau inspiratie met je! Deze tien cadeaus zijn eigenlijk altijd goed. Door er een eigen draai aan te geven, pas je het helemaal aan op de stijl van de aanstaande ouders! Deze 20 originele en leuke babyshower cadeaus zijn supertof om te geven (en te krijgen)!

 1. Baby milestone kaarten: deze leuke baby mijlpaal kaarten zijn een superleuke fotoprop om de groei van de newborn mee vast te leggen. Ook leuk zijn de baby milestone kleden als variant op de kaarten!
 2. Babyshower invulkaarten: ga voor invulkaarten die alle gasten van de babyshower in kunnen vullen. Denk aan invulkaarten met voorspellingen zoals hoe de baby gaat heten, wanneer hij of zij geboren wordt, hoe lang de baby is en wat het gewicht is! Deze kaarten kun je bundelen in een te gek babyshower boek.
 3. Draagdoek: een draagzak of draagdoek kan een wat duurder cadeau zijn, waardoor het erg geschikt is als gezamenlijk cadeau!
 4. Boek baby’s eerste jaar: in een baby’s eerste jaar boek kunnen de ouders van alles bijhouden omtrent hun baby. Superleuk om later nog eens terug te lezen!
 5. Hydrofielen doeken: menig moeder is er over eens dat je deze nooit genoeg in huis kan hebben. Ga voor leuke kleurtjes of toffe printjes!
 6. Schoentjes of pakjes: babykleding is onwijs leuk om te geven! Peil wel even bij mom-to-be hoe het met haar shop drang zit! Sommige baby kledingkasten worden in rap tempo gevuld en het is toch zonde als de baby er zo snel is uitgegroeid, dat hij of zij het niet aan heeft gekund. Anderzijds is het soms juist weer erg welkom!
 7. Voorleesboek: geef een voorleesboek cadeau. Tof om te hebben en natuurlijk om later door jou uit voorgelezen te worden!
 8. Newbornshoot: Geef een fotoshoot cadeau! Die newbornfase wil je natuurlijk wel op zijn schattigst gevangen hebben!
 9. Luiertas: Ook heel leuk om als gezamenlijk cadeau te geven!
 10. Speentjes: praktisch én leuk zijn speentjes!
 11. Verzorgingspakket voor de ouders of baby: Maak een heus verzorgingspakket voor de ouders en/of baby. Denk aan lekkere verzorgingsproducten voor iedereen!
 12. Wipstoel: Superhandig item die niet kan missen!
 13. Boxkleed: Ga voor een gekke print of juist een rustige neutrale kleur.
 14. Accessoires voor de kinderwagen: hebben de ouders nog bepaalde accessoires voor de kinderwagen nodig? Denk aan een parasol, regenhoes of wagenspanner!
 15. Babyspeelgoed: denk aan een bijtring, blokken, boekje of speenkoord.
 16. Slaapzakje: net als dekentjes kan een (extra) slaapzakje niet missen!
 17. Geboortekaartjes bewaarbundel: geef een praktisch en erg tof cadeau in de vorm van een geboortekaartjes bundel! Deze ringen kunnen alle geboortekaartjes bundelen en bewaren, waardoor je alle kaartjes die je ontvangt mooi in één pakket bewaren.
 18. Luierzak: geef een luiertas cadeau! Dit is een verticale zak in vaak leuke print die je op kan hangen en waar je de luiers in kunt leggen.
 19. Babygym: zeker voor wanneer een baby wat ouder wordt en de wereld wil ontdekken is dit een super leuk cadeau.
 20. Luiertaart: maak een luiertaart waarmee je meteen flink wat luiers cadeau doet! Je kunt hem opleuken met kleine cadeaus en accessoires!

Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk ook:

Hoeveel geld geef je uit aan een babyshower cadeau?

Een geslaagd babyshower cadeau hoeft niet het duurste cadeau op tafel te zijn! Hoeveel geld je aan je babyshower cadeau uitgeeft is vaak ook een beetje afhankelijk van de intensiviteit van de relatie met de persoon.

Meer inspiratie? Bekijk ook:

*Dit artikel bevat affiliate links naar onze favoriete verkooppunten om jou gemakkelijk naar de producten te leiden. Shop jij bij het verkooppunt? Over het bedrag van jouw aankoop ontvangen wij als je via onze link komt een klein percentage. Dit kost jou niets extra’s. Vragen hierover? Neem contact met ons op!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.