Beste zwangerschap boeken: lijstje met inspirerende aanraders

Wat zijn de beste zwangerschap boeken voor aanstaande moeders? En welke kinderboeken over zwangerschap zijn leuk om voor te lezen aan broertjes of zusjes? Er zijn gelukkig een hoop leuke, interessante en inspirerende boeken geschreven. Zie je door de bomen het bos niet meer? No worries! We hebben een compleet overzicht van inspirerende zwangerschap boeken voor je samengesteld in dit artikel.

Wat zijn de beste zwangerschap boeken?

Wanneer je voor het eerste zwanger bent, komt er een hoop op je af. Je lijf verandert, je bent een mini mensje aan het groeien en moet opeens een hoop regelen om je huis klaar te stomen voor de komst van de baby. Gelukkig is er een hoop geschreven over zwangerschap, moederschap, vaderschap, ouderschap en opvoeden. Het kan fijn en inspirerend zijn om in een goed boek voor zwangere vrouwen te duiken en het in die 9 maanden voorafgaande aan de bevalling goed in je op te nemen! Een perfect cadeau voor jezelf of om te vragen op je babyshower (of als gast te geven)!

De leukste zwangerschap boeken op een rij!

We zetten een aantal leuke exemplaren voor je op een rij op deze digitale boekenplank (inclusief verkoopadres!).

Oei, ik groei! – zwangerschap boek (bestel hier)

Oei ik groei – zwangerschap boek

Het Oei, ik groei zwangerschapshandboek is zo’n boek dat je van week tot week meeneemt in de ontwikkeling van je zwangerschap. Van conceptie tot bevalling neemt het je mee in de ontwikkeling van je baby, de zwangerschap en bevalling. Meer dan 70 experts werkten mee aan dit boek, zodat je goed geïnformeerd je eigen keuzes kunt maken in deze belangrijke periode.

Zwangerschap boek Mama worden

Mama worden van Bernard Spitz

In Mama worden vind je alle info die je wil weten over zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Samengesteld door prof. dr. Bernard Spitz (verloskunde – UZ Leuven), Sofie Vanherpe en Mama Baas geven ze antwoord op al jouw vragen. De informatie wordt gecombineerd met ervaringen en persoonlijke verhalen van mama’s die je voorgingen.

Moederschap boek: Mama’en van Nina Pierson

Mama’en van Nina Pierson

In Mama’en zet Nina Pierson de transformatie van vrouw naar mama centraal. In deze rollercoaster periode waar veel nieuwe dingen op je afkomen en emoties zich in hoog tempo afwisselen, geeft ze je tips om op jezelf te vertrouwen. Daarnaast worden deze afgewisseld met lekkere recepten en fijne zwangerschap yoga-oefeningen.

Boek Groots Zwanger, Bevallen en Moeder zijn van Marly van Leijssen

Groots zwanger, bevallen en moeder zijn van Marly Leijssen

De bevalling is een spannend, groots en belangrijk moment in je transformatie naar het moederschap. Wanneer je voor het eerst zwanger bent, heb je nog geen idee wat er precies gaat gebeuren en dan kan het fijn zijn perspectieven en tips van anderen te krijgen. In dit boek – Groots zwanger, bevallen en moeder zijn – neemt Marly van Leijssen je mee op reis langs belangrijke factoren van je bevalling. Ze spreekt je innerlijke rust, kracht en wijsheid op verfrissende wijze aan om zo belangrijke uitdagingen te overwinnen die een bevalling en het prille moederschap met zich meebrengen.

Zwangerschapsboek voor Vrouwen van Gerard Janssen

Dit zwangerschap boek geeft je iedere week inzicht in wat er met je lichaam en baby gebeurt. Ook duikt de schrijver en onderzoeker Gerard in op het ontstaan van een zwangerschap, hormonale veranderingen en belangrijke (medische) begrippen waarover het erg handig is kennis te hebben. Denk aan informatie over je bevalling, maar ook wat een chromosoom is en wat het doet.

Mamamorfose
Boek Mamamorfose van Renske de Greef (Bestel hier)

Mamamorfose van Renske de Greef

In Mamamorfose neemt Renske de Greef je mee in wat het moederschap écht met je kan doen. De rauwe kant die je voorheen niet overziet, in een geestig jasje gestoken. Dat dan weer wel. Renske voelde zich een tovenaarsleerling toen ze zwanger werd. Ze vertrouwde erop dat het haar lichaam en De Natuur wel even zou vertellen wat ze zou moeten doen. Straks lig je lekker met je kindje op een picknickkleed onder een boom en sta je met le bebe op de heup met je vriendinnen op de markt. Dat de werkelijkheid iets anders is, blijkt. In Mamamorfose geeft ze een persoonlijk en goudeerlijk inkijkje in haar transformatie naar moeder. Van kinderwens tot en met de eerste verjaardag, neemt ze je mee in het verschil tussen verwachting en werkelijkheid (en waarom dat niet erg is).

How about Mom - boek
How about Mom van Anne Jacobs en Frederiek Jacobs (Bestel hier)

How about Mom van Anne Jacobs en Frederiek Jacobs

Hoe is het nou écht om moeder te worden? Het is een kwestie van ervaren, wel legt dit boek je ouder wat je kunt verwachten van het moederschap, vertelt het dingen waar mensen het minder snel over zullen hebben en deelt het de beste adviezen van andere moeders en medische experts. Een eerlijk boek over de magie en bijondere fase van de kraamperiode en het eerste jaar. Van de onvermijdelijke identiteitscrisis, schuldgevoelens en overweldigende liefde tot het lichamelijk herstel na de bevalling.

Kinderboek over zwangerschap

Het jij al een of meerdere kinderen rondlopen? Een kinderboek over zwangerschap kan hen helpen voorbereiden op de veranderende situatie over een paar maanden. We delen een paar tips hieronder voor leuke kinderboeken over een broertje of zusje krijgen. Ook leuk als babyshower cadeau!

wat zit er in je buik mama

Wat zit er in je buik mama? van S. Loyd

Hoe bereid je broertjes of zusjes voor op de veranderende gezinssituatie? Het kinderboek over zwangerschap ‘Wat zit er in je buik mama?’ legt op laagdrempelige en speelse manier de verandering uit. Een hartverwarmend en grappig rijmverhaal met flapjes om de boel interactief te houden.

kleine pluis dick bruna

Kleine Pluis van Dick Bruna

Hoera, Nijntje krijgt een broertje of zusje! Is het kindje al fan van Nijntje? Dan is het maar wat leuk om in hetzelfde thema deze verandering te introduceren. In Kleine Pluis van Dick Bruna krijgt Nijntje er ook een broertje of zusje bij. Als het geboren is, is het wat anders dan van te voren gedacht.

duurt het nog lang floor bal

Duurt het nog lang? Van Floor Bal

In Duurt het nog lang? Van Floor Bal staat de ontwikkeling van de baby in mama’s buik centraal. Zeker kleuters kunnen nieuwsgierig naar dit proces raken. Duurt het nog lang? legt op laagdrempelig manier uit wat er gebeurt in de buik en hoe het broertje of zusje in 9 maanden groeit tot het er is.

Heb jij al een boek voor de zwangerschap of het moederschap gelezen? Welk zwangerschap boek vond jij echt een aanrader? Deel het hieronder in een reactie en help elkaar aan nog meer leuke ideeën!

Meer inspiratie opdoen voor leuke babyshower cadeaus?

Bekijk ook:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.