Dadchelor? 10 tips voor de babyshower voor mannen!

Is er eigenlijk een babyshower voor mannen? Jawel, bij de dadchelor wordt de spotlight op de aanstaande papa gezet. We kennen natuurlijk de babyshower waarbij de aanstaande moeder en komst van de baby in het middelpunt staat, maar uiteraard verdienen de vaders ook een feestje om het nieuwe leven te vieren. Verwacht je beste vriend of broer een kleine? We delen 10 tips voor het organiseren van de dadchelor met je!

Wat is een dadchelor party?

De dadchelor, oftewel babyshower voor mannen, is uit Amerika over komen waaien. Hoewel het nog niet zo populair is als de welbekende babyshower voor de mama’s, is het juist zo’n leuke gelegenheid om op feestelijke wijze deze nieuwe periode te vieren. Gelukkig zien we het fenomeen een flinke opmars maken. Tijdens de man shower staat de gedachte centraal dat de aanstaande vader nog een keer flink op stap kan gaan, voordat de dad duty roept. De focus ligt op de shift naar het aanstaande vaderschap en het nieuwe lid van de vriendengroep die zich aandient (en daar mag best op geproost worden)!

Babyshower voor mannen

Hoe ziet zo’n dad to be party er dan uit, vraag je je nu misschien wel af? Waar normaliter de nodige slingers, taarten en spelletjes uit de kast worden getrokken, zie je bij de babyshower voor mannen hier wel een aantal verschillen in. Van een vrijgezellenfeest-achtige dag, inclusief activiteiten en stapavond tot juist een overlap in de dadchelor spelletjes.

10 dadchelor ideeën

Maar hoe vier je het? We delen 10 ideeën aan de hand van wat vragen die nu wellicht in je op komen!

1. Wie nodig je uit?

De dadchelor wordt gevierd met close (vaak mannelijke) vrienden en familieleden van de aanstaande vader. Verzamel een gezellige groep vrienden die je vriend ook zou uitnodigen voor een vrijgezellenfeest voor een onvergetelijke dag.

2. Wanneer organiseer je een dadchelor?

Een dadchelor staat vaak ook bekend als de laatste stapavond voordat de baby komt. Plan hem niet te vroeg, maar zeker ook niet te laat in de zwangerschap. Na 20 weken zijn de belangrijkste checks bijvoorbeeld geweest (wel zo fijn om meer te weten over de gezondheid van de baby!). Anderzijds wil je de shower ook niet te laat organiseren. Een baby kan namelijk ook vroeger dan de uitgerekende datum komen. Toch zonde als de dad to be tijdens je dadchelor weg moet of op de datum al in de kraamweek zit! De meeste babyshowers en dadchelors vinden dan ook in de zesde tot achtste maand van de zwangerschap plaats.

Lees ook: wanneer babyshower organiseren? Dit is het beste moment!

3. Moet je de aanstaande moeder inlichten over de plannen?

Niets moet. Voor een soepele planning is het alleen wel heel handig om de datum af te stemmen met de aanstaande moeder. Zo kan zij het weekend vrijhouden voor hem (en weet ze dat ze dat weekend vrij weinig aan d’r wederhelft zal hebben en niet hoeft te plannen dat hij dan de box in elkaar zet ;-)).

4. Waar organiseer je de dadchelor?

Je kunt de babyshower voor mannen thuis organiseren of hem (deels) op een externe locatie laten plaatsvinden. Denk wanneer je er een wildere activiteit bij plant of een aparte babyshower locatie afhuurt voor het feest. De opties zijn eindeloos en dat maakt het voor elk budget haalbaar. Er zijn bedrijven die een complete dadchelor voor je organiseren op locatie, maar ook zelf thuis een feestje bouwen.

Bonustip: houd je het feest op één locatie? Kies een speciaal thema voor de dadchelor versiering, dresscode activiteiten! Denk aan Poker Stars, Baby blue(s),

5. Wat voor activiteit doe je op een dadchelor?

De mogelijkheden voor dadchelor activiteiten zijn eindeloos. Maak vooral een planning op basis van wat de aanstaande vader leuk zou vinden en stel op basis daarvan een leuke middag/avond programma samen.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Quad rijden
 • Paintballen
 • Boot varen
 • Waterskiën of wakeboarden
 • Borrel bij zijn favoriete café
 • Festival bezoeken
 • Barbecue
 • Poker tournoi

6. Wat zijn leuke babyshower spelletjes voor mannen?

Natuurlijk mogen dadchelor spellen niet ontbreken op deze dag! Een spelletje maakt de sfeer los en is erg leuk om te doen, zeker voor de competitieve papa in spé! Leuke dadchelor party games zijn bijvoorbeeld:

 • Dadchelor quiz: hoe klaar is de aanstaande vader voor het vaderschap? En wat weten je vrienden eigenlijk over een baby? Test de kennis met een dadchelor quiz. Weer eens wat anders dan de gebruikelijke pubquiz!
 • 30 seconds: raad het verboden woord
 • Babyflesje atten: vul babyflesjes met bier en… go! Wie het eerste klaar is, wint!
 • Wedden!: maak een poule aan met de groep en plaats je wed: wanneer wordt de baby geboren? Wat wordt de naam? En wat wordt het gewicht/de lengte?
 • Baby parcours: sportieve papa? Stippel een parcours uit die jullie af moeten leggen met een lepel met ei in de mond.

7. Waar vind je leuke dadchelor versiering?

Het is wel zo leuk om de locatie aan te kleden met dadchelor versiering. Waar je aan kunt denken? Leuke vlaggenlijnen, ballonnen en decoratie baby flesjes. Kies vooral decoratie die past bij je thema om het in één lijn te houden en net dat beetje extra aan de ruimte te geven.

baby boxen

Baby boxen die je kunt vullen met ballonnen.

blauw metallic ballonnen

Ballonnen
blauw/metallic.

8. Wat geef je cadeau op een dadchelor?

Net als bij een babyshower is het leuk om de aanstaande vader te verrassen met leuke, handige, grappige of praktische cadeaus. Denk aan:

 • Een dadchelor luiertaart: gemaakt van luiers, handige cadeaus en lekkere biertjes voor hem (en haar). Er zijn tegenwoordig super veel leuke speciaal biertjes op de markt. Check de vader en moeder varianten eens voor een leuke knipoog.
 • Gezamenlijk babyshower cadeau: leg geld in en scoor een groot babyshower cadeau.
 • Cadeaumand vol praktische (hulpvaardige) cadeaus voor de aanstaande vader.

Mini gids: cadeau’s voor aanstaande vaders

We hebben alvast wat items voor je geselecteerd!

romper my dad is a legend

Romper My Dad is a Legend

boek aanpakken voor vaders

Boek Aanpakken voor aanstaande vaders

tule draagzak grijs

Tule draagzak grijs

Tip: op zoek naar meer cadeau tips? Check ook deze leuke cadeaus voor aanstaande vaders!

9. Hoe zorg je voor een leuke dadchelor uitnodiging ?

Maak een leuk ontwerp voor jullie dadchelor uitnodiging om de sfeer er bij de gasten alvast goed in te krijgen. Communiceer sowieso de tijd en locatie waar jullie willen verzamelen (om het verrassingsmoment niet te verpesten!). In dit artikel vind je meer tips voor de inhoud van de dadchelor invite: babyshower uitnodiging.

Tip: deze leuke gouden bieropeners maken toch het perfecte bedankje? Ze zijn hier verkrijgbaar bij Bol.com.

10. Doen we aan dadchelor bedankjes?

Of je bedankjes voor je babyshower voor mannen of vrouwen wil doen is helemaal aan jullie zelf. Een bedankje kan je zien als een toffe en tastbare herinnering voor deze dag.

Meer dadchelor tips

Meer inspiratie, tips of cadeau ideeën opdoen? Check ook deze artikelen:

Heb je zelf nog leuke ideeën voor de dadchelor? Deel ze hieronder in een reactie!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.