Geef je een babyshower bij tweede kind?

Geef je eigenlijk een babyshower bij een tweede kindje? Yes, je vriendin, zus of collega is weer in verwachting! Maar hoe zit het eigenlijk met de ongeschreven regels op dit gebied? Is een tweede babyshower nog wel zo leuk? En wat moet je geven? No worries, wij delen alle antwoorden (en cadeau tips voor een tweede kindje) met je in dit artikel!

Babyshower bij tweede kindje

Om met de deur in huis te vallen: een babyshower is leuk voor élk kindje dat nieuw verwelkomt wordt in een gezin! Een zwangerschap is een magische en bijzondere beleving, of je nou je eerste kindje verwacht of je 2e, 3e, 4e of 5e baby! Waar een babyshower van een tweede (of meerdere) kindje wel in verschilt, is dat het minder gericht is op de benodigdheden en spannende, onbekende fase voor de moeder, maar om het verwelkomen van een nieuw familielid en natuurlijk broertje of zusje! Dat betekent dat cadeaus van een iets andere aard welkom zijn (geven we je straks de nodige tips voor!) en je qua babyshower organiseren – afhankelijk van het leeftijdsverschil – ook de oudere kindjes kunt betrekken.

Tip: download ook onze gratis babyshower checklist voor het plannen van een onvergetelijke dag!

Maak kennis met de Baby Sprinkle

Het fenomeen babyshower is over komen waaien uit Amerika, maar wist je dat ze daar nu ook een nieuwe trend hebt voor een babyshower bij tweede kind? Maak kennis met de Baby Sprinkle! (Sprinkle with love, is de gedachte erachter. Naast het verwennen (showeren) van de mom to be, speelt opnieuw de liefde en aandacht voor het nieuwe leven dat jullie binnenkort zullen verwelkomen de hoofdrol. Wel is dit feestje vaak een wat kleinere variant van de shower, maar zeker niet minder leuk. Je ziet dat vooral de inner circle (close familie en vrienden) komt en cadeaus een minder praktische aard hebben. Waar de babyshower de cadeaulijst vaak bestaat uit praktische en essentiële items voor de baby uitzet, is er nu ruimte voor meer symboliek of aanvullende items op de uitzet (denk aan leuke pakjes!).

baby-sprinkle

Wat doe je bij een babyshower bij tweede kind?

Hoewel jullie natuurlijk al een keer het gevierd hebben, kun je een tweede babyshower juist helemaal opnieuw aanvliegen. Je weet van de vorige keer ook meteen wat jullie wel leuk of juist minder tof vonden gaan. Ideaal, want deze lessen neem je mee in je nieuwe planning!

Een paar babyshower organisatietips:

 • Prik een datum en stel een gastenlijst samen. Stem ook met de partner af wanneer de babyshower goed uit komt. Ook is het leuk om het broertje of zusje bij de planning te betrekken (mits ze natuurlijk op een leeftijd zijn dat ze dat snappen!)
 • Nu gaat het leuke werk beginnen! Ga voor een nieuw babyshower thema! Het begint allemaal bij het uitzoeken van jullie stijl. Wat spreekt jullie nu aan en past bij waar de mom to be nu bij staat?
 • Regel lekkere babyshower hapjes (of catering).
 • Regel de babyshower decoratie, locatie en babyshower activiteiten. Heb je de vorige keer bepaalde babyshower spelletjes gedaan? Wissel nu bijvoorbeeld af met andere varianten of ga voor een creatieve activiteit of workshop!

Activiteiten voor baby shower 2e kind

Doe hieronder inspiratie op voor leuke activiteiten voor een baby shower 2e kind:

Kado babyshower tweede kind

Op zoek naar een leuk babyshower cadeau? Bij een eerste kindje is de wishlist vaak enorm lang en bestaat uit een hoop essentiële en praktische cadeaus. Logisch dat je je afvraagt wat voor kado je geeft bij een babyshower van een tweede kind. Onze tips!

 • Spaar samen voor een wat groter gezamenlijk babyshower cadeau. Denk bijvoorbeeld aan die ene draagzaak die de aanstaande moeder voor haar 1e zwangerschap toch wat te duur vond.
 • Krijgen de ouders een baby van het andere geslacht? Scoor babykleding, leuke (babykamer) accessoires of speelgoed.
 • Geef een gepersonaliseerd cadeau wanneer de naam al bekend is (of richt het anders op het geslacht.
 • Ga voor een cadeau waar specifiek deze baby wat aan heeft. Denk aan een speciaal knuffeltje of sierraad.
 • Ga voor een memorabel cadeau. Denk aan een herinneringendoos waarin van alles voor deze baby kan worden verzameld.
 • Scoor een cadeau voor het broer of zusje van de baby.
 • Verras de aanstaande moeder met een cadeau voor haar. Denk aan een lekker verwenpakket, cadeaubon voor een zwangerschapsmassage of mooi sierraad.

Meer inspiratie opdoen? Bekijk ook onze:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.