Babyshower organiseren: hier moet je aan denken!

Babyshower organiseren? Ben jij de gelukkige die de babyshower van je zwangere beste vriendin, zus of familielid mag organiseren? Je bent bij de Babyshower Guide aan het juiste adres voor ALLE tips en inspiratie om er een onvergetelijke dag te maken voor de mommy to be! Wij geven je alle babyshower tips die je nodig hebt: wanneer je een babyshower organiseert, welke activiteiten jullie kunnen doen, welke hapjes je kunt regelen, welke cadeaus leuk zijn en nog heel veel meer! Bekijk gauw de tips hieronder!

Babyshower organiseren: waar begin je?

Wie organiseert de babyshower eigenlijk? Een goed begin is met het bepalen van de baby feestcommissie! Verdeel de taken onder de organisatietalenten uit je gezelschap. Als je zwanger bent, zal je hier waarschijnlijk al op aansturen en deze belangrijke rol voor de babyshower organiseren toebedelen aan een van je beste vriendinnen, zus, moeder of tante die over goede planning skills beschikt en aan wie je de babyshower voorbereiding met een gerust hart uit handen geeft!

Ben jij de gelukkige en ga jij hem plannen? Vraag hulp! Zo kan je de partner van de aanstaande moeder inschakelen om haar weg te lokken (zodat de babyshower een verrassing is!) of om contactgegevens van alle genodigden te achterhalen! Je hoeft het niet alleen te doen. Vraag alle gasten of een andere goede vriendin of ze het leuk vinden om mee te denken en spullen mee te brengen (of houdt zelf de touwtjes strak in handen). Natuurlijk zijn wij van Babyshower Guide er om je te voorzien van de leukste tips, meest originele ideeën en handige tools!

babyshower roze donuts met disco bal
Tip: ga voor donuts in roze of blauwe stijl voor een instant feestje op je sweet table!

Stap voor stap een babyshower plannen

Waar begin je als een babyshower plannen gaat? Geen stress, want hieronder nemen we je stap voor stap mee in de organisatie ervan en vind je een handige checklist en tijdlijn voor de belangrijkste onderdelen van een geslaagde babyshower:

  • Datum prikken
  • Gastenlijst samenstellen
  • Uitnodigingen maken
  • Locatie bepalen
  • Decoratie regelen
  • Hapjes verzorgen
  • Cadeaus scoren
  • Activiteiten verzinnen en spelletjes in huis halen
  • Wat te doen op de dag zelf

Wanneer ga je een babyshower organiseren?

Wanneer je nog nooit een babyshower georganiseerd hebt, zal dit een van de eerste vragen zijn die door je hoofd speelt: wanneer babyshower organiseren? Wat is de beste timing? Veel babyshowers worden in de zesde of zevende maand van de zwangerschap georganiseerd. Rond deze tijd heeft je vriendin vaak nog voldoende energie en kan ze nog goed uit de voeten met haar groeiende buik. Voorkom dat het in de laatste weken van de zwangerschap plaatsvindt, want dan voelt je zwangere vriendin of zus al een stuk minder comfortabel (en heb je een steeds grotere kans dat de baby al komt!). Vroeger dan 20 weken is ook een don’t. Lees in ons artikel over wanneer een babyshower het beste georganiseerd kan worden meer informatie over de beste timing (zie link hierboven in de alinea!).

Stel de gastenlijst samen! Wie nodig je uit?

Ga jij een babyshower organiseren? De gastenlijst is een belangrijke taak en bestaat vaak uit familie, vriendinnen, collega’s en andere dierbaren van de zwangere vrouw. Vaak zijn het vrouwen, want de partner vindt er vaak maar weinig aan! Omdat dit vaak verschillende clubjes zijn (en je onderling elkaar lang niet altijd kent) is het simpelweg aan te raden om te vissen bij je zwangere vriendin wie ze er graag bij wilt hebben. Waarschijnlijk vraagt ze zich toch af wanneer de babyshower wordt georganiseerd en niet OF het überhaupt gebeurt. Kan ze beter weten dat jullie ermee bezig zijn én iedereen uitnodigen die zij erbij wil hebben, dan alles geheim houden en belangrijke personen vergeten!

Hoe kies je je babyshower locatie?

Waar houd je het feest? Je kunt het overal houden. Van bij de aanstaande moeder thuis tot in het park, bij haar moeder, in een restaurant of op een unieke babyshower locatie (ook fijn: een babyshower laten organiseren door een event planner!). Het ligt er maar net aan hoe je de zwangere wilt verrassen, hoe veel gasten er komen en natuurlijk wat het budget voor de babyshower is! Het voordeel van een locatie als een restaurant of koffietentje is dat je minder rompslomp rond eten en drinken hebt en vaak het voordeel geniet van een unieke locatie die met een beetje aankleding zo op de Gram kan.

Welke babyshower decoratie en thema?

Een nieuw leven mag goed gevierd worden! Bij een babyshower organiseren hoort wat ons betreft ook het regelen van decoratie. Met leuke babyshower versiering oogt een ruimte al gauw extra feestelijk. Je kunt anno nu heeeel wat te gekke babyshower decoratie scoren. Denk aan ballonnen, slingers, pompons, taarttoppers, servetten, sjerp, speciaal servies, bakjes, bekers en nog heel wat andere praktisch spul in boy, girl of onzijdig baby thema! Ook leuk: verzin eerst een babyshower thema! Bijvoorbeeld afgestemd op het geslacht van de baby. Je kunt alles in teken van een jongetje of meisje zetten, maar ook uitpakken met een glamoureus gouden, jungle of dieren of reis thema, of iets heel anders! Vind hier nog meer te gekke babyshower thema inspiratie!

Tip: is de mom to be mileubewust? Check onze tips voor het organiseren van een duurzame babyshower!

babyshower luiers spelletjes ideeën

Welke babyshower activiteiten en spelletjes doe je?

Wat doe je bij een babyshower De invulling van een babyshower is voor iedereen anders! Organiseer dingen die de moeder leuk vindt en wat bij haar past. Is ze een fanatieke spelletjes liefhebber? Neem leuke babyshower spelletjes op in het programma! Houd ze juist van lekker eten? Ga voor een uitgebreide 5-gangen lunch, high tea of borrel. Ook leuk is om dit te combineren met een creatieve workshop. Genoeg te doen en vast te leggen! Vergeet ook zeker geen foto’s te maken van de dag als tastbare herinnering! Meer babyshower ideeën opdoen? We delen hier originele babyshower tips met je!

Tip: Scoor in onze online shop superleuke babyshower spelletjes, zoals de leukste babyshower quiz en 30 seconds spel!

Welke babyshower cadeaus geef je?

Op een babyshower krijgt de aanstaande moeders nog heel wat handige, te gekke cadeaus die handig zijn voor de baby. Weet je niet precies wat ze nog nodig heeft? Stem dit af met de partner! Of leg allemaal wat in en schaf samen een groot cadeau aan! Daarnaast is het leuk om dit te combineren met iets persoonlijks wat lange tijd meegaat. Denk aan deze leuke babyshower invulkaarten of een babyshower boek vol persoonlijke berichten van jullie!

Babyshower organiseren uitbesteden?

Wil jij een babyshower laten organiseren door een event planner of andere partij? Dat kan natuurlijk ook! Stem de input af met een professional die precies weet hoe je met welke details een onvergetelijke dag maakt. Ideaal als je zelf wat minder tijd hebt of het groots aan wilt pakken!

Babyshower organiseren checklist

Zonder stress een babyshower organiseren? Dan is de gratis Babyshower Guide Checklist vanaf nu jouw favoriete tool! We hebben een complete checklist samengesteld met daarop allerlei handige tips en dingen waar je aan moet denken. Weet je zeker dat je niets vergeet!

Babyshower organiseren: hier moet je aan denken pin
Babyshower organiseren: hier moet je aan denken – bewaar deze pin voor later op Pinterest!
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.