Wanneer babyshower organiseren? Deze week is het beste moment!

Wanneer babyshower organiseren? Wil jij een babyshower plannen, maar weet je niet precies wanneer je een datum kunt prikken? Je wilt hem natuurlijk niet te vroeg geven, maar zeker ook niet te laat organiseren. Stel je voor dat de baby opeens eerder komt! We vertellen je alles over het beste moment voor een babyshower in dit artikel.

Wanneer babyshower organiseren?

Aanstaande moeders worden steeds vaker getrakteerd op een verrassende dag met hun liefste vriendinnen en familieleden. De babyshower burgert steeds beter in in ons land en wordt inmiddels een vaste traditie in de zwangerschap van de vrouw. Vraag jij je af: wanneer babyshower organiseren? Wat is nou het beste moment om een babyshower te organiseren? Een regel is er niet, maar neem in je overweging voor het prikken van de datum vooral mee hoe ver de zwangere is. Je wilt de babyshower vooral niet te laat plannen, want de zwangere kan zomaar eens vroeger bevallen en dan valt het hele feest toch een beetje.. in het water!

wanneer-babyshower-organiseren

Welke week een babyshower plannen?

In een zwangerschap praten we normaal gesproken over weken in plaats van maanden. Over het algemeen worden babyshowers vaak in de zesde of zevende maand van de zwangerschap gegeven. De vrouw is dan vaak zo rond de 24 tot 32 weken zwanger. In dit tweede trimester heeft je vriendin vaak nog net wat meer energie en kan ze nog goed uit de voeten met de buik. Toch wel fijn als ze ze nog comfy voelt!

Plan hem niet te laat of te vroeg

Jep, je wilt de shower niet te laat plannen, dat is duidelijk. Maar te vroeg kan ook zo zijn risico’s hebben. Met 20 weken heeft de zwangere bijvoorbeeld nog een belangrijke check voor de baby, waarbij de gezondheid goed in kaart wordt gebracht. Altijd fijn om met een goed gevoel en na deze mijlpaal het te vieren met familie en vrienden!

Datum prikken

Laat jij je babyshower organiseren door een partyplanner? Dan kan je samen met hem of haar afstemmen wat het beste moment is. Plan vervolgens met de gasten en de partner van de zwangere een datum waarop iedereen kan in die periode! Het is al met al dus belangrijk dat wanneer je babyshower organiseren gaat je rekening houdt met de meest ideale datum voor mom en jullie. Ga er vooral even voor zitten en pak de agenda’s erbij om het meest logische moment uit te zoeken.

Verder met de voorbereidingen voor jouw babyshower?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.