Tweeling babyshower organiseren: hier moet je aan denken

Een tweeling babyshower organiseren? Double the fun! Wél is het verstandig om over de volgende punten goed na te denken wanneer je aan het plannen bent. Bij een babyshower voor een tweeling komt er net even wat anders kijken dan een babyshower voor een eenling. Vraag je je af wat dat is? Snappen we! Wij geven je tips voor de organisatie, cadeaus, versiering en spellen!

Babyshower tweeling organiseren

Een babyshower voor een tweeling organiseren komt in grote lijnen overeen met een babyshower organiseren voor een eenling. Wel zijn een aantal punten vaak net wat anders. Denk bijvoorbeeld hier eens aan!

Wanneer organiseer je een babyshower voor een tweeling?

Timing wanneer jullie de babyshower organiseren: tweelingen komen gemiddeld net wat eerder dan eenlingen en ook is mom to be vaak sneller wat minder mobiel door de grote buik. Goed om mee te nemen wanneer jullie de datum prikken voor de babyshower. Blijf wat verder weg van de uitgerekende datum!

Lees hier wanneer een babyshower vaak gegeven wordt!

Babyshower cadeau voor een tweeling

Vraag je je af wat voor babyshower cadeau voor een tweeling je moet geven? Het is verstandig om bij de aanstaande ouders in te winnen wat ze nog nodig hebben. Met een tweeling heb je dubbel zo veel nodig, dus alleen maar fijn als de cadeaus die ze krijgen ook daadwerkelijk op de wishlist staan. Geef daarnaast een cadeau voor elke baby, zodat ze alle twee “gezien” zijn. Kies liever iets meer betaalbaars dat voor beide baby’s leuk is, dan één keer iets duurs. Of kies er juist voor om een gezamenlijk babyshower cadeau te geven, zodat jullie samen een wat duurder cadeau kunnen geven dat nog erg gewenst is. Denk aan een tweelingvoedingskussen, draagzakken, tweelingnestjes of handige accessoires/onderdelen voor de kinderwagen of babykamer. Vergeet tot slot de aanstaande ouders niet! Een wellness of massagebon, dinerbon of tegoedbon om op te passen tijdens een verdiend weekendje weg zal straks zeer welkom zijn!

Taart voor twee

De babyshower taart moet natuurlijk wel in het babyshower thema passen! Bij taartenbakkers kan je vaak naar eigen ontwerp een taart laten maken. Pas het thema dat jullie in gedachten hebben aan op een tweelingvariant. Naast versiering op de taart zelf in tweelingthema kun je ook de taart topper en andere versiering voor de babyshower in het tweelingthema dompelen.

Babyshower versiering voor een tweeling

Met versiering kleed je de dag helemaal aan. Ga voor versiering binnen één thema en voeg daar een tweelingsausje overheen. Je hebt vlaggetjes, taarttoppers en ballonnen met “it’s twins”, maar je kunt ook denken aan het verdubbelen van het thema in decoratie attributen. Denk aan het per twee neerzetten van twee beertjes of andere safari dieren en bestellen van speciale babyshower invulkaarten voor een tweeling!

Babyshower spelletjes voor een tweeling

Staan er leuke babyshower spelletjes op de planning? Vorm de spellen in no time om in een tweeling variant. Denk aan een babyshower quiz met vragen over welke celebrities tweelingen hebben, wat bekende tweelingnamen zijn of feitjes over tweelingzwangerschappen en baby’s!

Babyshower tip: download onze gratis babyshower checklist als ideale hulp bij het plannen van deze bijzondere dag!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.