Wat is een babyshower? Al jouw vragen beantwoord!

Wat is een babyshower nou eigenlijk? In dit artikelen beantwoorden we AL jullie prangende vragen over dit fenomeen. Een babyshower is een feestje dat waarop de zwangere vrouw en haar ongeboren baby gevierd worden. Het is een liefdevolle dag waarop het nieuwe leven wordt gevierd met dierbare vrienden en familie. Vaak is het een verrassing die georganiseerd wordt door naasten. Wat gebruikelijk is en onze tips voor het organiseren van een babyshower lees je hier!

Wat is een babyshower?

Wat is een babyshower en waar komt het vandaan? Tijdens dit feest staat de zwangere vrouw in de schijnwerpers en wordt ze door haar vrienden en familie compleet in de watten gelegd. Dit fenomeen ontstond ooit in India en is vanuit Amerika overgewaaid. Het wordt de laatste jaren volop opgepikt door Nederland en andere landen in Europa. Het is vaak een (mid)dag vol leuke activiteiten, lekker eten, spelletjes, cadeaus en vooral gezelligheid. Doordat het vaak in het laatste trimester van de zwangerschap gegeven wordt, krijgt de zwangere en haar baby alle aandacht en een hart onder de riem voor de laatste fase van de zwangerschap. Ga jij een babyshower organiseren? Lees onderstaande tips!

Babyshower sweet table met donuts
Babyshower sweet table met donuts

Wanneer organiseer je een babyshower?

Wanneer organiseer je een babyshower? Wat is de beste tijd om een babyshower te organiseren? Vaak worden ze zo rond de 6e tot 8e maand van de zwangerschap georganiseerd. Reken tussen de 25 en 35 weken. Hoe later in de zwangerschap je hem organiseert, hoe minder mobiel de zwangere is. Tussen de 25 en 32 weken voelt een zwangere vrouw zich vaak relatief goed, is haar buik al mooi “gepopt” en kan ze vol energie genieten van deze fantastische dag! Ontdek ook waarom je hem niet te vroeg of te laat wilt organiseren!

Wat doe je tijdens een babyshower?

Op zoek naar leuke baby shower ideeën, want wat doe je op een babyshower? Op deze dag staat de aanstaande moeder volledig in het zonnetje. Ze wordt vaak overladen met cadeaus en vaak gaat de middag gepaard met lekker eten en drinken, spelletjes en leuke activiteiten. Wil je leuke babyshower ideeën opdoen? Je bent bij ons aan het juiste adres! De Baby Shower Guide redactie speurt dagelijks naar leuke, originele en unieke ideeën voor het organiseren van een onvergetelijke dag!

Wat geef je cadeau?

Babyshower cadeaus zijn een hot topic wat ons betreft. Wat koop je voor een aanstaande moeder? Wat is normaal en aan welk budget kun je denken? Het makkelijkste is om de mommy to be een online lijstje in te laten vullen. Daardoor kun je echt wat kopen wat ze nodig heeft of graag wilt hebben! Sommige vrouwen leggen allemaal een bedrag in om een groter gezamenlijk babyshower cadeau te geven. Denk aan een draagdoek, luiertas of 3D print beeldje van de zwangere buik!

Is het altijd een verrassing voor de aanstaande moeder?

Vaak is een babyshower een verrassing voor de moeder. Toch zijn er ook een hoop mom to be’s die vooraf willen weten wanneer de grote dag plaatsvindt. Bijvoorbeeld wanneer ze verrassingen niet leuk vinden of er op en top uit willen zien op hun dag!

Ga jij een babyshower organiseren? Download gratis onze babyshower checklist en vergeet geen belangrijke punten te regelen!

wat-is-een-babyshower-pin
Tip: bewaar dit artikel op Pinterest, zodat je hem makkelijk terug kunt vinden!
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.