Babyshower decoratie: de leukste tips en ideeën op een rij!

Babyshower decoratie tovert de locatie van de dag in een klap om tot een liefdevolle plek en zet de toon voor jullie feestje. Babyshower worden steeds populairder en daardoor is er ook flink wat decoratie hiervoor verkrijgbaar. Handig voor party planners die niet into DIY’s zijn! Ballonnen bogen, bordjes, versiering op tafel.. wat mag er eigenlijk niet ontbreken aan decoratie op een babyshower? We zetten handige tips en ideeën voor je op een rij in dit artikel!

Babyshower decoratie

Met leuke babyshower decoratie kleed je de locatie meteen wat gezelliger aan. Met de juiste spullen tover je de plek zo om in een geweldig decor voor deze speciale dag. Ben je op zoek naar te gekke versiering waar de mom to be en gasten diep van onder de indruk zullen zijn? We zetten onze tips voor je op een rij!

Onze eerste tip? Stem eerst jullie babyshower thema af en ga dan pas op jacht naar bijpassende decoratie! Gaan jullie voor traditioneel pink or blue thema? Wordt het een pink party of juist een blauwe wolk? Decoratie is HET onderdeel om jullie thema in door te trekken.

Babyshower decoratie ideeën voor de locatie

Denk je bij decoratie voor de babyshower meteen aan een roze ballon of slinger? Het is een begin, maar er is veel meer mogelijk wat betreft babyshower aankleding! Denk bij het versieren van de locatie ook eens aan de volgende onderdelen:

  • Entree: kleed de entree al aan met bijvoorbeeld een ballonnen boog of babyshower bord waarop staat “Welkom bij de babyshower van …”! Meteen een leuke binnenkomer voor de gasten en zwangere!
  • Tafel opstelling: maak de table setting on point met een leuk kleed, bordjes, glazen, servetten, naambordjes, etageres of bakjes in het thema en kleed aan met mooie bloemen, kaarsen of confetti!
  • Photobooth hoekje: zo’n bijzondere dag wil je natuurlijk wel onthouden en hoe kan dat beter dan met foto’s?! Huur (of maak zelf) een photobooth en richt een hoekje in die perfect als achtergrond kan dienen. Natuurlijk mogen props in jullie babyshower thema niet ontbreken!
  • Cadeau tafel: richt een speciaal hoekje in voor de cadeaus. Bijvoorbeeld een aparte tafel die je met slingers en ballonnen extra feestelijk maakt!
  • Baby blokken: Je kent ze misschien wel: de vier blokken met elk een letter die het woord b-a-b-y vormen! Huur, koop of maak vier blokken die je op elkaar kunt stapelen. Je kunt ze vaak vullen met ballonen in de tinten van jullie thema. Erg tof om bij de cadeau tafel te zetten of een ander hoekje mee aan te kleden!
  • Slingers: love is in the air! Slingers zorgen ervoor dat er niet alleen wat “op de vloer” gebeurt. Geen fan van plastic? Ga voor een stoffen of houten variant of letterslingers!
  • Taart: een babyshower zonder taart? No way! Regel een te gekke babyshower taart. Naast dat hij lekker is, kan hij natuurlijk ook eerst lekker als decoratie shinen!
oh baby cupcake topper decoratie

Gebruik ballonnen voor een babyshower

Met ballonnen kun je een hoop als het om babyshower versiering gaat! Gebruik een helium pomp, maak leuke trosjes of bindt ze juist samen tot een boog of decoratiestuk dat je op kunt hangen. Denk creatief en outside the box door er bloemen en takken tussen te stoppen, zodat je echt een decoratie eyecatcher creëert!

Tip: je kunt natuurlijk ook bedrijven inschakelen om een ballonnenboog, een speciale wall of iets anders naar wens te laten maken!

Wat is het voordeel van een babyshower decoratie pakket?

Wil je alles binnen eenzelfde thema versieren? Je kunt een babyshower decoratie pakket kopen bij flink wat winkels en webshops. Deze pakketten bevatten handige babyshower essentials in precies dezelfde stijl. Denk aan bordjes, bekers servetten, ballonnen, slingers en taart of cupcake toppers en prikkers. Scheelt jou weer tijd en gedoe om alles bij elkaar te zoeken en je bent ervan verzekert dat alles bij elkaar past!

Babyshower decoratie pakket kopen

Shoptip: scoor een heel babyshower decoratie pakket waarmee je de locatie in één stijl omtovert tot een babyshower paradijs. Je hoeft niet ver te zoeken. De redactie heeft een aantal shoptips bij Nederlandse webshops voor je op een rij gezet.

babyshower ballonen boog laten maken

Babyshower versiering zelf maken

Een budget proof optie is om babyshower versiering zelf te maken! Voor goedkope babyshower decoratie kun je creatief om je heen kijken: wat hebben jullie in huis wat je op een leuke manier om kunt toveren tot te gekke versiering? Organiseer een knutselmiddag bij een van de gasten thuis en beleef zo al de grootste voorpret samen voorafgaand aan de babyshower! Super leuk om zo jullie eigen slingers, decoratie voor op tafel of welkomstbord te maken!

Babyshower laten versieren

Op zoek naar hulp en wil je de babyshower helemaal over de top laten versieren door een pro? Ballonnenboog bestellen of laten maken? Ga op zoek naar een party planner of bedrijven die jou kunnen helpen met het versieren van de babyshower! Er zijn in Nederland steeds met creatievelingen die deze dienst aanbieden. Van het maken tot een enkele ballonnenboog of plafond decoratie stuk tot het compleet versieren van de hele babyshower locatie. Superhandig, want zo kun jij alles uit handen geven en een Pinterest proof resultaat creëren terwijl je op de dag zelf niet van hot naar her rent om alles klaar te zetten!

Wat voor decoratie je ook kiest, het wordt sowieso een feestje! Deel je het resultaat met ons op Instagram (@ babyshowerguide)? Tag ons voor een potentiële repost op ons kanaal!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.