Wipstoel baby

Op zoek naar een veilige en mooie wipstoel voor de baby en wil je wipstoeltjes vergelijken? We hebben een aantal hele goede opties voor je verzameld. Scroll snel verder en doe inspiratie op voor dit leuke babyshower cadeau!

✔️ Onafhankelijk vergelijken

✔️ Beste babyshower cadeaus

✔️ Met liefde geselecteerd

Maxi-Cosi Kori 2-in-1 Wipstoel – Essential Graphite

maxi-cosi-wipstoel

Elektrisch: nee
Wasbare hoes: ja
Harnas: 3 punts
Verstelbaar: nee
Inklapbaar: ja
Max leeftijd: 6 maanden
Max gewicht: 9 kilo

Little Dutch Wipstoel Incl Speelboog

Elektrisch: nee
Wasbare hoes: ja
Harnas: 3 punts
Verstelbaar: ja
Inklapbaar: ja
Max leeftijd: 6 maanden
Max gewicht: 9 kilo

Maxi-Cosi Kori 2-in-1 Wipstoel – Essential Graphite

x-adventure-gold-black-wipstoel

Elektrisch: Ja
Posities: 5
Wasbare hoes: nee
Harnas: 5 punts
Verstelbaar: nee
Inklapbaar: nee
Max leeftijd: 7 maanden
Max gewicht: 9 kilo

Little Dutch Wipstoel Incl Speelboog

Elektrisch: nee
Wasbare hoes: ja
Posties: 3
Harnas: 3 punts
Verstelbaar: ja
Inklapbaar: ja
Max leeftijd: 2 jaar
Max gewicht: 13 kilo

Wanneer gebruik je de wipstoel?

Veel ouders zweren erbij en kunnen dit item met klem aanraden voor de baby uitzet van een nieuw gezin: de wipstoel! Je kunt je kindje er in laten zitten en tot rust laten wiegen. Ideaal voor baby’s die nog niet zelfstandig kunnen zitten, maar wel de omgeving in zich op willen nemen. Een wipstoel is een mooie aanvulling op je interieur, naast de box en kinderstoel. Het zorgt er namelijk voor dat je kindje veilig kan zitten terwijl jij je handen vrij hebt. Het is ideaal voor kindjes tot 6 tot 9 maanden en het wiegen van de stoel heeft een relaxte uitwerking. Ideaal!

Voordelen van een wipstoel voor je baby

De voordelen van een wipstoel op een rij:

  • Je kindje kan makkelijk bij de visite zitten
  • Het wiegen van de wipstoel heeft vaak een ontspannen werking op de baby
  • Je kindje kan er 6-9 maanden in zitten
  • Is ideaal voor de fase waarin je baby zelfstandig zijn hoofdje omhoog kan houden en de omgeving in zich op wil nemen (maar nog niet zelfstandig kan zitten en kruipen)

Elektrische wipstoel of handmatig? Welke soorten zijn er?

Je hebt verschillende soorten wipstoeltjes. Allerlei leuke babymerken hebben toffe en handige exemplaren in hun assortiment. Er zijn ook elektrische wipstoelen, waarbij je niet meer handmatig de stoel hoeft te wiegen. Er zitten vaak zelfs verschillende standjes op die je in kunt schakelen om de baby sneller of juist langzamer te wiegen. Zo heb je echt even je handen vrij (en kunnen jullie mooi even naar de wc, schoonmaken, koken of rustig samen bijkletsen!)

Waar moet je op letten qua veiligheid van een wipstoel?

Je wilt natuurlijk wel een veilige situatie creëren. Let op onderstaande tips om de veiligheid te waarborgen:

  • Ergonomisch: baby’s zijn kwetsbaar, zorg ervoor dat de stoel een relaxte ondersteuning is en geen slechte uitwerking heeft. Zorg er in ieder geval voor dat de zitting niet langer is dan het lijfje, dat de armen kunnen rusten, er nog iets van ruimte is (maar de baby niet inzakt), en dat de benen, hoofdje en rug goed ondersteund zijn.
  • Tuigje: veel wipstoeltjes hebben een drie-puntsgordel (rond de middel), maar een vijfpunts is net wat veiliger. Het tuigje moet er voor zorgen dat de baby niet inzakt en eruit glijdt.
  • Frame: het frame van de wipstoel zegt veel. Het liefst wil je een wat robuuster frame, waar de baby stevig en comfortabel in zit, maar die bovendien ook niet snel om kan vallen. Wanneer de baby groter, sterker en beweeglijker wordt, moet het wel veilig blijven. Check ook altijd het maximum aantal kilo’s die de stoel aan kan. Wil je hem langer gebruiken? Kies dan een wipstoel die meer aan kan.
  • Bekleding: heel praktisch, kijk waar de stoel van gemaakt is en hoe makkelijk of moeilijk dit schoon te maken is. Sommige wipstoelen hebben een aparte hoes die je eraf kunt halen om te wassen.